Vlada Japana raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za dvogodišnje (poslije)diplomske istraživačke studije hrvatskim studentima u četiri studijska programa za studije na japanskim sveučilištima i visokim školama, koji počinju u akademskoj godini 2021. Natječaj se realizira u skladu sa MEXT programom stipendiranja (MEXT – Ministarstvo kulture, sporta, obrazovanja, tehnologije i znanosti). Do sada je više od 70 studenata iz Hrvatske primilo stipendije japanske vlade, te se u sklopu MEXT programa školovalo u Japanu.

Stipendije su namijenjene studentima bilo kojeg usmjerenja koji su zainteresirani za znanstveno istraživanje na japanskim sveučilištima, nakon čega se pruža mogućnost nastavka studija na magisteriju i/ili doktoratu (MA & PhD).

Stipendije se dodjeljuju za akademsku godinu koja počinje od 1. travnja 2021., a natječaj te sve ostale informacije se mogu pronaći na stranicama Veleposlanstva Japana:

Rok za prijavu je 21. kolovoza 2020. godine, a izbor studenata (pismeni ispiti i intervjui s kandidatima) će se održati u drugoj polovini rujna.

Za sva dodatna pitanja kontaktirati putem e-maila (mikuljan@zr.mofa.go.jp) ili telefona (01 4870 650).

Popis obavijesti