Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Iz medija: Dekan Fakulteta...

"Svake godine uvodimo nove kolegije poput strojnog i dubokog učenja, umjetne inteligencije, robotike i brojnih drugih. Njihov popis je trenutno impozantan, imamo ih preko 60 koji su striktno vezani za ICT. Većina naših studenata nađe posao prije nego završi studij", kazao je Etinger.

Istra24 piše o panelu Utjecaj ICT-a na život u Istri – što nove tehnologije znače za Istru, koji se održao u sklopu prve ICT konferencije Let'sGrow!

Dekan Fakulteta informatike, Darko Etinger kazao je da je pulski fakultet, iako vrlo mlad, prihvatio princip kontinuiranog razvoja prateći svjetske IT trendove i ostvarujući suradnju s brojim tvrtkama koje nude poslove i praksu studentima.

- Svake godine uvodimo nove kolegije, poput strojnog i dubokog učenja, umjetne inteligencije, robotike i brojnih drugih. Njihov popis je trenutno impozantan, imamo ih preko 60 koji su striktno vezani za ICT. Većina naših studenata nađe posao prije nego završi studij. Ostvarujemo vrlo dobru suradnju s kompanijama kojih je 40-ak u različitim sektorima i djelatnostima. No naša polazna ideja nije samo da stvaramo nova poduzeća, već da nudimo znanje i vještine koje će transformirati javni sektor, kazao je.

Cijeli članak pročitajte na Istra24:

Popis obavijesti