Informativni dan za buduće studente

Informativni dan za buduće studente

13lipnja202207:11
Moira Buršić

U novoj zgradi Fakulteta ekonomije i turizma (Ul. Petra Preradovića 1) u utorak 14. lipnja 2022.g. od 17 do 19 sati održat će se Informativni dan za buduće studente, roditelje i ostale zainteresirane. Događaj će biti koncipiran tako da će svaki Fakultet Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Ured za studente, Studentski centar i Studentski zbor imati svoj punkt te ćete iz prve ruke moći dobiti informacije koje vas zanimaju o studiju. Ukoliko razmišljate o preddiplomskom studiju Znanost o moru, ovo je izvrsna prilika da dobijete odgovore na pitanja o samom studiju i našem Sveučilištu.

Promocija prvostupnika Znanosti o...

Promocija prvostupnika Znanosti o moru 14. svibnja 2022. godine

12svibnja202213:01
Nikša Minić

Promocija prvostupnika Znanosti o moru održat će se u subotu, 14. svibnja 2022. godine u dvorani Pula (Preradovićeva 1/1 – nova zgrada FET-a). Svaki promovent smije imati maksimalno 3 osobe u pratnji na promociji.

Najava radionica FPZ-a u sklopu...

Najava radionica FPZ-a u sklopu Festivala znanosti (3.-5. svibnja)

03svibnja202211:22
Moira Buršić

Na Fakultetu prirodnih znanosti u Puli od 3. do 5. svibnja održava se Festival znanosti. Tema ovogodišnjeg festivala je "Život", a povodom toga su studenti 3. godine preddiplomskog studija Znanost o moru, zajedno sa svojim mentorima, osmislili prigodne radionice za sve sudionike. Sudionici raznih uzrasta moći će saznati razne zanimljivosti o životu u moru kroz radionice: „Život“ u kamenu, "Od crnog jajeta do odrasle sipe", "Embrionalni razvoj morske mačke" i "Život mnogočetinaša u bentosu".

Poziv na predavanje Korada Korlevića...

Poziv na predavanje Korada Korlevića na temu „Budućnost STEM edukacije“ (21.3. u 17.30 sati)

15ožujka202211:49
Moira Buršić

U sklopu projekta „STEM udruga za popularni STEM“ Fakultet prirodnih znanosti u Puli organizirati će niz predavanja o popularno-znanstvenim temama koja će biti usmjerena na inovativne načine prijenosa znanja u radu s djecom i mladima, a koja su namijenjena organizacijama civilnog društva u području STEM-a i njihovim članovima . Drugo u nizu popularno-znanstveno predavanje „Budućnost STEM edukacije“ održat će prof. Korado Korlević iz Znanstveno edukacijskog centra Višnjan . Nakon uvodnog djela, a koji će se moći poslušati i online, sudionici će u malim timovima izvesti primjer interdisciplinarnog projekta, tj. radionice. Koristeći isprobanu metodologiju dolaženja do ideja u STEM edukaciji, sudionici će "spajati" naizgled nespojive koncepte s ciljem osmišljavanja interdisciplinarne radionice.

Dobra vijest: ukidanje COVID mjera...

Dobra vijest: ukidanje COVID mjera (3. ožujka 2022.)

04ožujka202206:53
Ivica Petrinić

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, 3. ožujka 2022. dao nove preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u ljetnom semestru akademske 2021./2022. godine. Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju ukidaju se sve mjere i preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima, što znači da se cjelokupna nastava izvodi na „klasičan“, kontaktan način (uživo).

U izdanju FPZ-a objavljen udžbenik...

U izdanju FPZ-a objavljen udžbenik “Dizajn i menadžment mrijestilišta školjkaša”

22prosinca202114:13
Ivica Petrinić

Na Fakultetu prirodnih znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli izdan je sveučilišni udžbenik čiji su autori izv. prof. dr. sc. Ana Gavrilović, izv. prof. dr. sc. Jurica Jug-Dujaković, Ana Ljubičić, mag. ing. maricult. i Neven Iveša, dipl. ing. biol. Ovaj prvi sveučilišni udžbenik djelatnika Fakulteta prirodnih znanosti poslužit će kao materijal za bolje savladavanje nastavnog gradiva različitih kolegija koji se izvode u okviru studijskog programa Znanost o moru. Udžbenik “Dizajn i menadžment mrijestilišta školjkaša” zajednički je rad četvero autora koji su, koristeći vlastito iskustvo i teoretsko znanje, opisali biološke karakteristike i uzgojne postupke u proizvodnji mlađi školjkaša u mrijestilištu.

Poziv na predavanje „Kako od S doći...

Poziv na predavanje „Kako od S doći do STEM?“ (15. 12. u 17 sati)

08prosinca202113:24
Moira Buršić

U sklopu projekta „STEM udruga za popularni STEM“ Fakultet prirodnih znanosti u Puli organizirati će niz predavanja o popularno - znanstvenim temama koja će biti usmjerena na inovativne načine prijenosa znanja u radu s djecom i mladima, a koja su namijenjena organizacijama civilnog društva u području STEM-a i njihovim članovima.

Obavijest o početku nastave na...

Obavijest o početku nastave na studiju Znanost o moru u akademskoj godini 2021./2022.

22rujna202115:31
Ivica Petrinić

Lijep pozdrav svim našim novim i starim studentima! Ljeto je iza nas i vrijeme je za početak nove akademske godine. Nastava će se prvenstveno izvoditi u „klasičnom“ (kontaktnom) obliku, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Obavijest o online upisima u...

Obavijest o online upisima u akademsku godinu 2021./2022.

27srpnja202107:19
Ivica Petrinić

Započeli su on-line upisi u prvu godinu studija Znanost o moru koji se u potpunosti odvijaju online, putem aplikacije "Upisi UniPu 2021".  Aplikacija je dostupna na adresi https://upisi2021.unipu.hr/ od 22. srpnja. Za pristup web aplikaciji potrebni su vaš OIB te lozinka koju ćete primiti putem SMS poruke, a nakon prijave aplikacija će vas po koracima voditi kroz cijeli postupak upisa, uključujući i plaćanje školarine.

Objavljen Natječaj za upise na studij...

Objavljen Natječaj za upise na studij Znanost o moru u akademskoj godini 2021./2022.

02srpnja202113:12
Dominik Tomislav Vladić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu studija u 2021./2022. godini, uključujući i upis našeg preddiplomskog studijskog programa Znanost o moru. Elektronička prijava kandidata za upis u prvu godinu studija Znanost o moru obavlja se putem Nacionalnog informacijski sustava prijava visokih učilišta ( www.postani-student.hr ) u dva upisna roka: ljetni upisni rok:            do 21. srpnja 2021. do 13:59 sati jesenski upisni rok:       do 16. rujna 2021. do 14:59 sati.

Više

Obavijest o dostavi pismena elektroničkom poštom

24ožujka202012:56
Ivica Petrinić

Poštovani, zbog novonastale epidemiološke situacije i mogućeg privremenog zatvaranja sveučilišnih zgrada, obavještavamo da će poštanske pošiljke moguće biti zadržane u poštanskom uredu do okončanja krize. Stoga sve studente, djelatnike, vanjske suradnike, suradničke institucije i druge poslovne partnere molimo da svu službenu komunikaciju prema Odjelu za prirodne i zdravstvene studije obavljaju i elektroničkom poštom slanjem slike ili scan-a dokumenta na opzs-ured@unipu.hr. Unaprijed hvala i lijepi pozdrav, izv. prof. dr. sc. Mauro Štifanić, pročelnik OPZS-a.

Prijava teme završnog rada studenata OPZS-a

23ožujka202014:59
Ivica Petrinić

Sukladno uvjetima nastale epidemiološke situacije i odluke o organizaciji rada na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli  studenti OPZS-a mogu mailom prijaviti temu završnog/diplomskog rada Uredu za studente i obrazovne programe do 15. travnja posljednje akademske godine studija.

Nastupno predavanje Lorette Hill Ivanković, mag. iur. na temu "Suvremene teme medicinskog prava i zdravstvenog turizma"

17prosinca201908:03
Ivica Petrinić

Pročelnik Odjela za prirodne i zdravstvene studije, donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja za izbor u naslovno-nastavno zvanje predavača, iz znanstvenog područja društvenih znanosti, polje: pravo za izvođenje kolegija Zdravstveno i socijalno zakonodavstvo pristupnice Lorette Hill Ivanković, mag. pravnih znanosti, na temu "Suvremene teme medicinskog prava i zdravstvenog turizma, u sklopu kolegija Osnove zdravstvene njege". Održat će se dana 18. prosinca 2019. s početkom u 15.10 sati, u predavaonici 403 zgrade na adresi Preradovićeva 1, pred povjerenstvom: doc. dr. sc. Oliver Radolović, predsjednik, Tea Hasić, pred. članica i izv. prof. dr. sc. Loris Belanić, član, članovima stručnog vijeća Odjela za prirodne i zdravstvene studije te studentima prve godine preddiplomskog stručnog studija Sestrinstvo.

Nastupna predavanja dr. sc. Ane Baričević i dr. sc. Mirte Smodlaka Tanković

03prosinca201915:43
Ivica Petrinić

Pročelnik Odjela za prirodne i zdravstvene studije, donio je odluku o održavanju nastupnih predavanja za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta, iz znanstvenog područja prirodnih znanosti, polje interdisciplinarne prirodne znanosti, grana znanost o moru, pristupnica dr. sc. Ana Baričević, na temu: Citoskelet i stanična površina, u sklopu kolegija Stanična i molekularna biologija te za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta, iz znanstvenog područja prirodnih znanosti, polje interdisciplinarne prirodne znanosti, grana znanost o moru, pristupnica dr. sc. Mirta Smodlaka Tanković, na temu: Stanično signaliziranje, u sklopu kolegija Stanična i molekularna biologija.

Nastupno predavanje dr. sc. Jakova Batelića na temu "Održavanje po stanju s kontrolom parametara"

28studenog201911:24
Ivica Petrinić

Pročelnik OPZS-a, donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika dr. sc. Jakova Batelića, dipl. ing. el. u postupku provedbe izbora u naslovno nastavno zvanje  viši predavač iz znanstvenog područja tehničke  znanosti, polje strojarstvo,  dana 28. studenoga 2019. u 17 sati. Predavanje će se održati u učionici Info kabineta, nova zgrada FET-a pred studentima i nastavnicima tijekom redovite nastave iz kolegija Materijali 1, na  temu "Održavanje po stanju s kontrolom parametara". Povjerenstvo za ocjenu nastupnog predavanja je u satavu doc. dr. sc. Marko Kršulja, predsjednik, doc. dr. sc. Nicoletta Saulig, član i prof. dr. sc. Božo Smoljan, Sveučilište Sjever Koprivnica, član.


Fakultet prirodnih znanosti u Puli: 
Ponovljeni poziv studentima Sveučilišta za obavljanje poslova u organizaciji promocije diplomanata

02lipnja202213:39
Dominik Tomislav Vladić

Fakultet prirodnih znanosti u Puli: 
Javni poziv studentima za obavljanje administrativnih poslova u odjelu računovodstva

27svibnja202213:31
Dominik Tomislav Vladić
Više