Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Dobrodošli na stranice Fakulteta prirodnih znanosti!

Fakultet prirodnih znanosti u Puli (FPZ) predstavlja temelj razvoja prirodnih i okolišnih znanosti na Sveučilištu. Znanstveni rad naših stručnjaka i suradnika, usmjeren u istraživanja bioraznolikosti i procesa u Jadranu, utjecaja čovjeka na morske ekosustave te pronalaženja novih pristupa u očuvanju i gospodarenju biološkim resursima mora, predstavlja osnovu našeg preddiplomskog sveučilišnog studija Znanost o moru.


Upravo je nedostatak stručnjaka u području održivog, interdisciplinarnog upravljanja morskim okolišem danas prepoznat kao jedan od ključnih izazov u zaštiti složenih ekosustava mora. Stoga smo, u suradnji s Centrom za istraživanje mora Instituta Ruđer Bošković u Rovinju, 2008. godine pokrenuli preddiplomski sveučilišni studij Znanost o moru, kojeg danas izvodimo u novom i unaprijeđenom obliku. Naš interdisciplinarni studij Znanost o moru jedinstveni je takav program u širem sveučilišnom okružju, a namijenjen je studentima s interesom za biologiju mora, oceanografiju te održivo upravljanje i zaštitu morskih ekosustava.


Učite s nama

Upoznajte svijet mora i oceana: upišite naš preddiplomski sveučilišni studij Znanost o moru! Interaktivna nastava, laboratorijske i terenske vježbe te vrhunski tim predavača i znanstvenika omogućit će stjecanje modernih i kompetitivnih znanja.

Istražujte s nama

Uključite se u naša istraživanja usmjerena u područje oceanografije i procesa u morskim ekosustavima, bioraznolikosti i primjene ekologije mora, biotehnologije te održivog upravljanja i očuvanja morskih ekosustava.

Otkrijte svijet mora i oceana

Svjetska mora i oceani, ključni za evoluciju i održanje života na našem plavom planetu, danas su pod snažnim utjecajem čovjeka. Postanite dio našeg tima, upoznajte morske ekosustave – neka njihova istraživanja i zaštita budu vaš poziv. Pridružite nam se - upišite Znanost o moru.


Novosti FPZ-a

Novosti UNIPU-a