Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti FPZ-a

Autor: Moira Buršić
Festival znanosti 2024
Obavještavamo Vas da ovogodišnje radionice Festivala znanosti organiziraju profesori i studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Fakulteta prirodnih znanosti. Radionice će se održati od utorka 23.04. do četvrtka 25.04.2024. u prizemlju zgrade Rektorata. Očekujemo dnevno oko 150 djece rane i predškolske dobi i učenika osnovnih škola za koje smo pripremili radionice koje će se izvoditi od 8 do 13 sati svaki dan. Tema ovogodišnjeg Festivala je Inteligencija, a naših radionica Mekušci – Inteligentna rješenja u službi očuvanja i Pamet u dubinama: Istraživanje inteligencije morskih životinja.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Postupak reakreditacije Sveučilišta,...
Dragi studenti, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu naše visoko učilište posjetit će Stručno povjerenstvo. Obvezan su dio protokola posjeta odvojeni sastanci s upravom visokog učilišta, predstavnicima nastavnog osoblja i studentima. Ljubazno Vas molimo da se u utorak, 24. listopada 2023. g . s početkom u 12:00 sati u studentskoj dvorani u prizemlju studentskog doma - Paviljona 1 u što većem broju odazovete na sastanak sa Stručnim povjerenstvom koje bi željelo čuti i vaš glas. Više o samom postupku reakreditacije možete pronaći na mrežnoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje ili na sljedećoj poveznici

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Informacija o postupku reakreditacije...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu Sveučilište će posjetiti Stručno povjerenstvo. Želite li dostaviti svoj komentar članovima Stručnog povjerenstva, primjedbe i prijedloge ili želite pohvaliti rad Vašega visokog učilišta ili nekih pojedinaca, slobodno iznesite svoje mišljenje putem povjerljive komunikacije https://www.azvo.hr/hr/komentari-institucija  do 21. listopada 2023. g.   Agencija za znanost i visoko obrazovanje jamči anonimnost svim osobama koje napišu komentare. Dobivene će se informacije koristiti isključivo u postupku reakreditacije Vašega visokog učilišta.

Autor: Moira Buršić
Orijentacijski dan za studente prve...
Orijentacijski dan za studente prve godine Fakulteta prirodnih znanosti održat će se u ponedjeljak 2.10.2023. god. u 13 sati u dvorani Pula. Adresa: Preradovićeva 1.  Nastava počinje u utorak, 3. listopada 2023. godine prema rasporedu predavanja objavljenom na mrežnim stranicama . 

Predstavljanje programa ovogodišnje...
Danas u 11:10 u sklopu programa "Dobro jutro, Istra" Radija Pule kolegica doc. dr. sc. Rozana Veselica Celić i naš djelatnik dr. sc. Neven Iveša predstavit će Europsku Noć istraživača i zanimljive aktivnosti koje će se 29.9. od 17 do 22 sata provoditi na našem Fakultetu. Svi su dobrodošli! https://radio.hrt.hr/radio-pula

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upisi u više godine studija u...
Upisi u više godine studija započet će u ponedjeljak 18. rujna i trajat će zaključno do 30. rujna 2023. godine. Studenti se upisuju putem ISVU  Studomata , ali tek utvrde da su im upisane sve ocjene iz položenih kolegija, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o produljenju upisa
Obavještavaju se studenti da će upis na odabrani studij putem aplikacije za upise ( https://www.unipu.hr/upisi2023 ) moći obaviti do četvrtka 27 srpnja u 13 sati.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o početku upisa
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, od danas u petak 21. srpnja mogući su upisi na odabrani studijski program. Upis je omogućen za sve studijske programe putem online aplikacije za upise. Molimo vas da upise potvrdite na aplikaciji i upišete se na odabrani studijski program. Aplikacija je dostupna na ovoj poveznici: https://www.unipu.hr/upisi2023 Upisi traju do ponedjeljka 24. srpnja u 17:00 sati. Upisi traju i tijekom vikenda. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upute za online upise
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Prijava na sustav Za pristup web aplikaciji potrebni su vaš OIB, upisni broj te mail adresa putem koje ćete verificirati svoju prijavu (na datum početka upisa). Upisi su u potpunosti online Sveučilište Jurja Dobrile u Puli upise u prvu godinu prijediplomskih sveučilišnih studija, prijediplomskih stručnih studija i integriranih prijediplomskih i diplomskih sveučilišnih studija vrši u potpunosti online, putem aplikacije "Upisi UniPu”. Aplikacija će biti dostupna na adresi  https://www.unipu.hr/upisi2023  gdje će svaki korak biti opisan uputama.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Najava upisa na studijske programe...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli započet će postupak upisa na sveučilišne prijediplomske studijske programe, stručne prijediplomske studijske programe te sveučilišne integrirane studijske programe 21. srpnja 2023. Upisu će moći pristupiti kandidati koji su stekli prava na upis temeljem plasmana na konačnoj rang listi sukladno prijavi podnesenoj Središnjem prijavnom uredu putem mrežne stranice www.postani-student.hr.  Konačne rang liste za srpanjski upisni rok bit će objavljene 19. srpnja 2023. u 16 sati. Upisi će se provoditi putem online aplikacije za upis. Upute o postupku upisa putem online aplikacije za upis bit će naknadno objavljene.

Odluka o pokretanju postupku izbora...
Pokreće se postupak izbora dekana Fakulteta prirodnih znanosti u Puli, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (dalje u tekstu: dekan). Mandat dekana traje tri (3) godine od dana stupanja na snagu Odluke Senata kojom se potvrđuje izbor dekana. lmenuje se Povjerenstvo za prikupljanje prijedloga i provođenje postupka izbora dekana u sastavu: doc. dr. sc. Petra Burić - predsjednica dr. sc. Moira Buršić; članica dr. sc. Neven Iveša - član

Poziv na predavanje "Kako STEM...
U sklopu projekta „STEM udruga za popularni STEM“ Fakultet prirodnih znanosti u Puli organizira još jedno predavanje o popularno - znanstvenim temama koje je usmjereno na inovativne načine prijenosa znanja u radu s djecom i mladima, a koje je namijenjeno organizacijama civilnog društva u području STEM-a i njihovim članovima i nastavnicima raznih STEM područja . Predavanje „ Kako STEM radionicu učiniti zanimljivom za djecu – primjer Parka znanosti Oroslavje “ održat će Luka Veverec, autor projekta Park znanosti . U uvodnom dijelu saznat će se cijela priča o Parku znanosti, od njihovih početaka do danas, te na koji način educiraju svoje mnogobrojne posjetitelje. Nakon toga sudionici će imati priliku i sami izraditi jedan od eksponata.

Autor: Moira Buršić
Dani otvorenih vrata Sveučilišta 8. i...
Sveučilište J. Dobrile u Puli organizira  Dane otvorenih vrata Sveučilišta  koji će se održati  8. i 9. veljače 2023  u  dvorani Pula  na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković".

Autor: Dina Cvek Zubaj
Emina Pustijanac dobitnica nagrade...
Emina Pustijanac, dekanica Fakulteta prirodnih znanosti pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, dobitnica je nagrade Istriana 2022. u kategoriji znanosti i obrazovanja. 

Autor: Moira Buršić
Sudjelovanje djelatnika FPZ-a na...
U sklopu projekta "Otoci u moru znanja" od 16. do 19. listopada u Velom Lošinju sudjelovali smo na 'Radionici za jačanje kapaciteta udruga uključenih u projekt za provedbu programa popularizacije STEM-a'. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rektorovo obraćanje studentima za...
Ispred Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osobna mi je čast i zadovoljstvo zaželjeti vam uspješnu i nadasve sigurnu novu akademsku godinu. Prošlih smo godina bili svjedoci mnogih izazova od kojih su i danas mnogi prisutni. Nadamo se da će nova akademska godina biti ipak manje izazovna i manje neizvjesna u odnosu na godine prije. Pred vas će biti novi ispitni i životni izazovi za koje sam siguran da cete ih uspješno svladati. Iako nikada nije bilo lako studirati, svi mi koji smo bili studenti znamo koji su izazovi studentskog života, posljednjih su godina, uslijed velike neizvjesnosti i društvenih transformacija, izazovi pred našim studentima svakako još i veci. Snagom volje i odlućnošću, naši su se studenti uspješno nosili sa svakim izazovom koji je pred njih postavljen. Siguran sam da će tako biti i u budućnosti u novoj akademskoj godini. 

Autor: Moira Buršić
Europska noć istraživača 2022
U petak 30. rujna Fakultet prirodnih znanosti u Puli organizirao je Europsku noć istraživača.

Autor: Moira Buršić
Orijentacijski dan za studente prve...
Pozivamo sve studente prve godine Fakulteta prirodnih znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, da nam se pridruže na Orijentacijskom danu u ponedjeljak 3. listopada 2022. god. u 14:15 sati u dvorani Pula, u prizemlju Fakulteta ekonomije i turizma „dr. Mijo Mirković“, na adresi Preradovićeva 1. Svima želimo dobrodošlicu i puno uspjeha u novoj akademskoj godini 2022./2023.

Autor: Moira Buršić
Početak nastave u akademskoj godini...
Nastava za sve godine preddiplomskog sveučilišnog studija Znanost o moru, započet će u utorak, 4. listopada 2022. godine prema rasporedu predavanja , objavljenom na mrežnim stranicama Fakulteta prirodnih znanosti u Puli.

Autor: Moira Buršić
Projekt "Otoci u moru znanja"
Započeli smo s provođenjem još jednog zanimljivog projekta pod nazivom "Otoci u moru znanja". Nositelj projekta je Institut Plavi svijet s Lošinja, a Sveučilište, tj. Fakultet prirodnih znanosti je jedan od projektih partnera.

Autor: Moira Buršić
Edukativne radionice -  Europska noć...
Održane edukativne radionice na temu klimatskih promjena i njihovog utjecaja na živi svijet u sklopu ovogodišnje Europske noći istraživača.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Slobodna upisna mjesta u rujnu
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavljuje slobodna upisna mjesta u rujnu

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rezultati upisa u ljetnom roku i...
Prijave za upis na studij u jesenskom roku putem sustava  postani-student.hr  započele su 21. srpnja 2022. godine i traju do 19. rujna 2022. (do 13:59 sati) osim za upise na studije sljedećih visokih učilišta na kojima prijave završavaju ranije: Muzička akademija u Puli do 2. rujna 2022. i  Sveučilišni preddiplomski studij Dizajn i audiovizualne komunikacije do 8. rujna 2022. Više informacija dostupno je u natječaju i na mrežnim stranicama visokih učilišta.

Autor: Moira Buršić
Izložba podvodnih fotografija
U sklopu projekta Zaklade Adris "Jesu li svi gosti dobrodošli? Proučavanje novopridošlih riba u sjevernom Jadranu", u studentskom kampusu Sveučilišta otvorena je izložba podvodnih fotografija na kojoj se mogu vidjeti i neke od tih novopridošlih vrsta. Zahvaljujemo se autorima fotografija, Marinku Babiću, Anti Žunecu i Danijeli Mioković. Izložba je trenutno dostupna u prostorijama Fakulteta prirodnih znanosti u Puli na adresi Zagrebačka 30. Tom su prigodom uručene i zahvalnice našim studentima koji su sudjelovali u organizaciji i provođenju radionica u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti i Monte Librića. Na Festivalu znanosti sudjelovali su studenti treće godine Znanosti o moru: Lara Krasulja, Rebecca Tancica, Bernarda Kinkela, Anamarija Panić, Alan Modrušan, Valentina Kolić, Nataly Milovan i Vanja Modrušan, a na Monte Libriću sudjelovali su studenti druge godine: Matej Čief, Kalista Pohl i Andreja Kokorović.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Objava za medije: Sveučilište u Puli...
Danas su na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli predstavljeni studijski programi koje provode Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti , Filozofski fakultet u Puli , Muzička akademija u Puli , Medicinski fakultet u Puli i Tehnički fakultet u Puli. Upisi na sve preddiplomske studijske programe traju do 18. srpnja. Prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić rekla je kako preddiplomskoj i integriranoj razini Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nudi ukupno 1.432 slobodna mjesta od čega za redovite studente 1.016, za izvanredne studente 282 i strane državljane 134. Već sada po privremenim rang listama popunjenost od 100% ima Znanost o moru, Studij sestrinstva, Japanski jezik, Engleski jezik i Rani predškolski odgoj i obrazovanje. Više od 70% popunjeni su studijski programi dizajna i audiovizualnih komunikacija, Informatika i Učiteljski studij.  

Autor: Moira Buršić
Informativni dan za buduće studente
U novoj zgradi Fakulteta ekonomije i turizma (Ul. Petra Preradovića 1) u utorak 14. lipnja 2022.g. od 17 do 19 sati održat će se Informativni dan za buduće studente, roditelje i ostale zainteresirane. Događaj će biti koncipiran tako da će svaki Fakultet Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Ured za studente, Studentski centar i Studentski zbor imati svoj punkt te ćete iz prve ruke moći dobiti informacije koje vas zanimaju o studiju. Ukoliko razmišljate o preddiplomskom studiju Znanost o moru, ovo je izvrsna prilika da dobijete odgovore na pitanja o samom studiju i našem Sveučilištu.

Autor: Nikša Minić
Promocija prvostupnika Znanosti o...
Promocija prvostupnika Znanosti o moru održat će se u subotu, 14. svibnja 2022. godine u dvorani Pula (Preradovićeva 1/1 – nova zgrada FET-a). Svaki promovent smije imati maksimalno 3 osobe u pratnji na promociji.

Najava radionica FPZ-a u sklopu...
Na Fakultetu prirodnih znanosti u Puli od 3. do 5. svibnja održava se Festival znanosti. Tema ovogodišnjeg festivala je "Život", a povodom toga su studenti 3. godine preddiplomskog studija Znanost o moru, zajedno sa svojim mentorima, osmislili prigodne radionice za sve sudionike. Sudionici raznih uzrasta moći će saznati razne zanimljivosti o životu u moru kroz radionice: „Život“ u kamenu, "Od crnog jajeta do odrasle sipe", "Embrionalni razvoj morske mačke" i "Život mnogočetinaša u bentosu".

Poziv na predavanje Korada Korlevića...
U sklopu projekta „STEM udruga za popularni STEM“ Fakultet prirodnih znanosti u Puli organizirati će niz predavanja o popularno-znanstvenim temama koja će biti usmjerena na inovativne načine prijenosa znanja u radu s djecom i mladima, a koja su namijenjena organizacijama civilnog društva u području STEM-a i njihovim članovima . Drugo u nizu popularno-znanstveno predavanje „Budućnost STEM edukacije“ održat će prof. Korado Korlević iz Znanstveno edukacijskog centra Višnjan . Nakon uvodnog djela, a koji će se moći poslušati i online, sudionici će u malim timovima izvesti primjer interdisciplinarnog projekta, tj. radionice. Koristeći isprobanu metodologiju dolaženja do ideja u STEM edukaciji, sudionici će "spajati" naizgled nespojive koncepte s ciljem osmišljavanja interdisciplinarne radionice.

Dobra vijest: ukidanje COVID mjera...
Hrvatski zavod za javno zdravstvo je na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, 3. ožujka 2022. dao nove preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u ljetnom semestru akademske 2021./2022. godine. Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju ukidaju se sve mjere i preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima, što znači da se cjelokupna nastava izvodi na „klasičan“, kontaktan način (uživo).

U izdanju FPZ-a objavljen udžbenik...
Na Fakultetu prirodnih znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli izdan je sveučilišni udžbenik čiji su autori izv. prof. dr. sc. Ana Gavrilović, izv. prof. dr. sc. Jurica Jug-Dujaković, Ana Ljubičić, mag. ing. maricult. i Neven Iveša, dipl. ing. biol. Ovaj prvi sveučilišni udžbenik djelatnika Fakulteta prirodnih znanosti poslužit će kao materijal za bolje savladavanje nastavnog gradiva različitih kolegija koji se izvode u okviru studijskog programa Znanost o moru. Udžbenik “Dizajn i menadžment mrijestilišta školjkaša” zajednički je rad četvero autora koji su, koristeći vlastito iskustvo i teoretsko znanje, opisali biološke karakteristike i uzgojne postupke u proizvodnji mlađi školjkaša u mrijestilištu.

Poziv na predavanje „Kako od S doći...
U sklopu projekta „STEM udruga za popularni STEM“ Fakultet prirodnih znanosti u Puli organizirati će niz predavanja o popularno - znanstvenim temama koja će biti usmjerena na inovativne načine prijenosa znanja u radu s djecom i mladima, a koja su namijenjena organizacijama civilnog društva u području STEM-a i njihovim članovima.

Obavijest o početku nastave na...
Lijep pozdrav svim našim novim i starim studentima! Ljeto je iza nas i vrijeme je za početak nove akademske godine. Nastava će se prvenstveno izvoditi u „klasičnom“ (kontaktnom) obliku, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Obavijest o online upisima u...
Započeli su on-line upisi u prvu godinu studija Znanost o moru koji se u potpunosti odvijaju online, putem aplikacije "Upisi UniPu 2021".  Aplikacija je dostupna na adresi https://upisi2021.unipu.hr/ od 22. srpnja. Za pristup web aplikaciji potrebni su vaš OIB te lozinka koju ćete primiti putem SMS poruke, a nakon prijave aplikacija će vas po koracima voditi kroz cijeli postupak upisa, uključujući i plaćanje školarine.

Objavljen Natječaj za upise na studij...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu studija u 2021./2022. godini, uključujući i upis našeg preddiplomskog studijskog programa Znanost o moru. Elektronička prijava kandidata za upis u prvu godinu studija Znanost o moru obavlja se putem Nacionalnog informacijski sustava prijava visokih učilišta ( www.postani-student.hr ) u dva upisna roka: ljetni upisni rok:            do 21. srpnja 2021. do 13:59 sati jesenski upisni rok:       do 16. rujna 2021. do 14:59 sati.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Novo vodstvo Fakulteta prirodnih...
Doc.dr.sc. Emina Pustijanac novoizabrana je dekanica Fakulteta prirodnih znanosti (FPZ), čiji trogodišnji mandat započinje 1. ožujka 2021. godine. Novo vodstvo fokusirat će se na dodatno unaprijeđenje studijskih programa, znanstveno-istraživački rad, promociju i vidljivost Fakulteta te poboljšanu sinergiju sa suradničkim institucijama i ostalim dionicima.  Tijekom 2020. godine na FPZ-u su ustrojene i dvije katedre, Katedra za biologiju mora pod vodstvom doc.dr.sc. Gioconde Millotti i Katedra za oceanografiju pod vodstvom doc.dr.sc. Paola Palige što će dodatno poboljšati izvođenje preddiplomskog studija Znanost o moru.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o početku nastave u ljetnom...
Nastava počinje 1. ožujka, i za sada održati će se isključivo ONLINE dok ne dođu nove preporuke nadležnih tijela. Nadamo se da će postepenim poboljšanjem epidemiološke situacije biti moguće održavanje nastave i vježbi uživo. Čim bude moguće, nastavne aktivnosti odvijati će se uživo u novim prostorima FPZ-a i na CIM-u u Rovinju. Studenti biti će obavješteni o eventualnim promjenama putem zajedničkih maila i obavijesti na stranicama fakulteta.

Autor: Ivica Petrinić
U studenome 2020. godine opraštamo se od Odjela za prirodne i zdravstvene studije (OPZS) čiju djelatnost nastavlja novoosnovani Fakultet prirodnih znanosti u Puli (FPZ). FPZ je tako postao devetim fakultetom našeg Sveučilišta, a njegova je aktivnost usmjerena u razvoj visokoškolskog obrazovanja i istraživanja u području prirodnih i okolišnih znanosti, posebice morskih ekosustava.  

Autor: Ivica Petrinić
Obavijest o početku nastave,...
Nastava počinje 5. listopada, osim za studente 1. godine studija koji 5. listopada imaju Orijentacijski dan ( obavezan je dolazak ) te im nastava počinje 6. listopada prema  rasporedu nastave . Orijentacijski dan za studente prve godine održat će se 5. listopada 2020. godine u prostorijama Muzičke akademije u Puli Rovinjska 14 u 13.15 dvorana 1 (na katu). Tom prilikom studenti će dobiti studentske iskaznice (x-ice i ugovore).

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upute za online upise u jesenskom...
Dragi brucoši, budući studenti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Upisi na Sveučilištu Jurja Dobile u Puli će se provoditi online putem aplikacije Upisi UniPu. Aplikacija će biti dostupna na https://upisi.unipu.hr/ gdje će svaki korak biti opisan uputama. Više detalja možete pročitati u uputama koje smo pripremili i dostupne su putem ove poveznice: Upute za online upise

Obavijest o pokretanju postupka za...
Donošenjem Odluke o pokretanju postupka za izbor pročelnika Odjela te Odluke o imenovanju članova Povjerenstva za provođenje postupka izbora pročelnika Odjela pokrenuta je procedura za izbor pročelnika Odjela:

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Svim studentima koji se upisuju u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. u utorak, 28. srpnja 2020. godine u 12 sati, putem SMS-a, stići će obavijest o načinu korištenja AAI@EduHr korisničkih podataka i usluga Sveučilišta.

Informacije o nastavku upisa u prvu...
Daljni pristup upisima kroz aplikaciju Upisi UniPu koja je dostupna na poveznici https://upisi.unipu.hr/ bit će omogućen kandidatima koji su uplatom upisnine potvrdili namjeru upisa (nije potrebno dostavljati potvrdu o uplati).  Pristupni podatci za službeni mail i ostale usluge Sveučilišta dostavit će se putem SMS-a najkasnije u utorak, 28. srpnja 2020. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda ( www.postani-student.hr ) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis.