Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti

Informativni dan za buduće studente
U novoj zgradi Fakulteta ekonomije i turizma (Ul. Petra Preradovića 1) u utorak 14. lipnja 2022.g. od 17 do 19 sati održat će se Informativni dan za buduće studente, roditelje i ostale zainteresirane. Događaj će biti koncipiran tako da će svaki Fakultet Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Ured za studente, Studentski centar i Studentski zbor imati svoj punkt te ćete iz prve ruke moći dobiti informacije koje vas zanimaju o studiju. Ukoliko razmišljate o preddiplomskom studiju Znanost o moru, ovo je izvrsna prilika da dobijete odgovore na pitanja o samom studiju i našem Sveučilištu.
Promocija prvostupnika Znanosti o...
Promocija prvostupnika Znanosti o moru održat će se u subotu, 14. svibnja 2022. godine u dvorani Pula (Preradovićeva 1/1 – nova zgrada FET-a). Svaki promovent smije imati maksimalno 3 osobe u pratnji na promociji.
Najava radionica FPZ-a u sklopu...
Na Fakultetu prirodnih znanosti u Puli od 3. do 5. svibnja održava se Festival znanosti. Tema ovogodišnjeg festivala je "Život", a povodom toga su studenti 3. godine preddiplomskog studija Znanost o moru, zajedno sa svojim mentorima, osmislili prigodne radionice za sve sudionike. Sudionici raznih uzrasta moći će saznati razne zanimljivosti o životu u moru kroz radionice: „Život“ u kamenu, "Od crnog jajeta do odrasle sipe", "Embrionalni razvoj morske mačke" i "Život mnogočetinaša u bentosu".
Poziv na predavanje Korada Korlevića...
U sklopu projekta „STEM udruga za popularni STEM“ Fakultet prirodnih znanosti u Puli organizirati će niz predavanja o popularno-znanstvenim temama koja će biti usmjerena na inovativne načine prijenosa znanja u radu s djecom i mladima, a koja su namijenjena organizacijama civilnog društva u području STEM-a i njihovim članovima . Drugo u nizu popularno-znanstveno predavanje „Budućnost STEM edukacije“ održat će prof. Korado Korlević iz Znanstveno edukacijskog centra Višnjan . Nakon uvodnog djela, a koji će se moći poslušati i online, sudionici će u malim timovima izvesti primjer interdisciplinarnog projekta, tj. radionice. Koristeći isprobanu metodologiju dolaženja do ideja u STEM edukaciji, sudionici će "spajati" naizgled nespojive koncepte s ciljem osmišljavanja interdisciplinarne radionice.
Dobra vijest: ukidanje COVID mjera...
Hrvatski zavod za javno zdravstvo je na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, 3. ožujka 2022. dao nove preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u ljetnom semestru akademske 2021./2022. godine. Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju ukidaju se sve mjere i preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima, što znači da se cjelokupna nastava izvodi na „klasičan“, kontaktan način (uživo).
U izdanju FPZ-a objavljen udžbenik...
Na Fakultetu prirodnih znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli izdan je sveučilišni udžbenik čiji su autori izv. prof. dr. sc. Ana Gavrilović, izv. prof. dr. sc. Jurica Jug-Dujaković, Ana Ljubičić, mag. ing. maricult. i Neven Iveša, dipl. ing. biol. Ovaj prvi sveučilišni udžbenik djelatnika Fakulteta prirodnih znanosti poslužit će kao materijal za bolje savladavanje nastavnog gradiva različitih kolegija koji se izvode u okviru studijskog programa Znanost o moru. Udžbenik “Dizajn i menadžment mrijestilišta školjkaša” zajednički je rad četvero autora koji su, koristeći vlastito iskustvo i teoretsko znanje, opisali biološke karakteristike i uzgojne postupke u proizvodnji mlađi školjkaša u mrijestilištu.
Poziv na predavanje „Kako od S doći...
U sklopu projekta „STEM udruga za popularni STEM“ Fakultet prirodnih znanosti u Puli organizirati će niz predavanja o popularno - znanstvenim temama koja će biti usmjerena na inovativne načine prijenosa znanja u radu s djecom i mladima, a koja su namijenjena organizacijama civilnog društva u području STEM-a i njihovim članovima.
Obavijest o početku nastave na...
Lijep pozdrav svim našim novim i starim studentima! Ljeto je iza nas i vrijeme je za početak nove akademske godine. Nastava će se prvenstveno izvoditi u „klasičnom“ (kontaktnom) obliku, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.
Obavijest o online upisima u...
Započeli su on-line upisi u prvu godinu studija Znanost o moru koji se u potpunosti odvijaju online, putem aplikacije "Upisi UniPu 2021".  Aplikacija je dostupna na adresi https://upisi2021.unipu.hr/ od 22. srpnja. Za pristup web aplikaciji potrebni su vaš OIB te lozinka koju ćete primiti putem SMS poruke, a nakon prijave aplikacija će vas po koracima voditi kroz cijeli postupak upisa, uključujući i plaćanje školarine.
Objavljen Natječaj za upise na studij...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu studija u 2021./2022. godini, uključujući i upis našeg preddiplomskog studijskog programa Znanost o moru. Elektronička prijava kandidata za upis u prvu godinu studija Znanost o moru obavlja se putem Nacionalnog informacijski sustava prijava visokih učilišta ( www.postani-student.hr ) u dva upisna roka: ljetni upisni rok:            do 21. srpnja 2021. do 13:59 sati jesenski upisni rok:       do 16. rujna 2021. do 14:59 sati.
Novo vodstvo Fakulteta prirodnih...
Doc.dr.sc. Emina Pustijanac novoizabrana je dekanica Fakulteta prirodnih znanosti (FPZ), čiji trogodišnji mandat započinje 1. ožujka 2021. godine. Novo vodstvo fokusirat će se na dodatno unaprijeđenje studijskih programa, znanstveno-istraživački rad, promociju i vidljivost Fakulteta te poboljšanu sinergiju sa suradničkim institucijama i ostalim dionicima.  Tijekom 2020. godine na FPZ-u su ustrojene i dvije katedre, Katedra za biologiju mora pod vodstvom doc.dr.sc. Gioconde Millotti i Katedra za oceanografiju pod vodstvom doc.dr.sc. Paola Palige što će dodatno poboljšati izvođenje preddiplomskog studija Znanost o moru.
Obavijest o početku nastave u ljetnom...
Nastava počinje 1. ožujka, i za sada održati će se isključivo ONLINE dok ne dođu nove preporuke nadležnih tijela. Nadamo se da će postepenim poboljšanjem epidemiološke situacije biti moguće održavanje nastave i vježbi uživo. Čim bude moguće, nastavne aktivnosti odvijati će se uživo u novim prostorima FPZ-a i na CIM-u u Rovinju. Studenti biti će obavješteni o eventualnim promjenama putem zajedničkih maila i obavijesti na stranicama fakulteta.
U studenome 2020. godine opraštamo se od Odjela za prirodne i zdravstvene studije (OPZS) čiju djelatnost nastavlja novoosnovani Fakultet prirodnih znanosti u Puli (FPZ). FPZ je tako postao devetim fakultetom našeg Sveučilišta, a njegova je aktivnost usmjerena u razvoj visokoškolskog obrazovanja i istraživanja u području prirodnih i okolišnih znanosti, posebice morskih ekosustava.  
Obavijest o početku nastave,...
Nastava počinje 5. listopada, osim za studente 1. godine studija koji 5. listopada imaju Orijentacijski dan ( obavezan je dolazak ) te im nastava počinje 6. listopada prema  rasporedu nastave . Orijentacijski dan za studente prve godine održat će se 5. listopada 2020. godine u prostorijama Muzičke akademije u Puli Rovinjska 14 u 13.15 dvorana 1 (na katu). Tom prilikom studenti će dobiti studentske iskaznice (x-ice i ugovore).
Upute za online upise u jesenskom...
Dragi brucoši, budući studenti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Upisi na Sveučilištu Jurja Dobile u Puli će se provoditi online putem aplikacije Upisi UniPu. Aplikacija će biti dostupna na https://upisi.unipu.hr/ gdje će svaki korak biti opisan uputama. Više detalja možete pročitati u uputama koje smo pripremili i dostupne su putem ove poveznice: Upute za online upise
Obavijest o pokretanju postupka za...
Donošenjem Odluke o pokretanju postupka za izbor pročelnika Odjela te Odluke o imenovanju članova Povjerenstva za provođenje postupka izbora pročelnika Odjela pokrenuta je procedura za izbor pročelnika Odjela:
Svim studentima koji se upisuju u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. u utorak, 28. srpnja 2020. godine u 12 sati, putem SMS-a, stići će obavijest o načinu korištenja AAI@EduHr korisničkih podataka i usluga Sveučilišta.
Informacije o nastavku upisa u prvu...
Daljni pristup upisima kroz aplikaciju Upisi UniPu koja je dostupna na poveznici https://upisi.unipu.hr/ bit će omogućen kandidatima koji su uplatom upisnine potvrdili namjeru upisa (nije potrebno dostavljati potvrdu o uplati).  Pristupni podatci za službeni mail i ostale usluge Sveučilišta dostavit će se putem SMS-a najkasnije u utorak, 28. srpnja 2020. 
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda ( www.postani-student.hr ) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 
Natječaj  za upis studenata u I....
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu stručnog preddiplomskog studija Sestrinstva u akademskoj godini 2019./2020. Prijave za upis i razredbeni postupak primaju se  do 10. listopada 2019. godine , a donose se osobno ili šalju preporučeno poštom.
Čast nam je pozvati vas na promociju prvostupnika Odjela za prirodne i znanstvene studije u Puli koja će se održati u petak 14. lipnja 2019. u 12 sati u dvorani Pula (zgrada FET-a, Preradovićeva I/1).
I ove godine studentice preddiplomskog stručnog studija Sestrinstvo sudjelovale su s dva izlaganja na 18. konferenciji medicinskih sestara i tehničara i 4. konferenciji zdravstvenih profesija pod nazivom Global Nursing and Healthcare koja se održala 28. i 29. ožujka 2019. godine u Opatiji.  
Akademska godina 2018./2019. započinje u ponedjeljak, 1. listopada 2018., Orijentacijskim danom u 12 sati (Svečana dvorana “Tone Peruško”, I. Matetića Ronjgova 1/II), a nastava u utorak, 2. listopada 2018., prema  rasporedu nastave .

I godina preddiplomskog stručnog studija Sestrinstvo  1.10.2018. (ponedjeljak) u 15 sati,  Muzička akademija, Rovinjska 14, Amfiteatar-DVORANA 1  II godina preddiplomskog stručnog studija Sestrinstvo  1.10.2018. (ponedjeljak)  u 15 sati, Ekonomska škola, Kovačićeva 3, učionica 4  Raspored nastave dostupan je na stranici: https://fpz.unipu.hr/fpz/za_studente/raspored_nastave
Pročelnik Odjela za prirodne i zdravstvene studije, donio je odluku o održavanju nastupnih predavanja za izbore u:
Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja obaviješteni smo da su u ponedjeljak, 6. studenog 2017. godine upućeni prvi e-mailovi onim studentima koje je Ministarstvo identificiralo kao redovite studente na studijskim programima u STEM područjima znanosti  te svih upućuju da na vrijeme pročitaju upućene e-mail poruke i provjere ispravnost svojih podataka o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature na sljedećoj poveznici:
Obavještavaju se studenti prve godine studija da su dužni, u terminu koji je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta, pristupiti obaveznom sistematskom pregledu  u zgradi ZZJZ IŽ u Puli, Nazorova 23  od 15 sati. Studenti koji ne obave zdravstveni pregled neće moći upisati narednu godinu studija.
Donošenjem Odluke o pokretanju postupka za izbor pročelnika Odjela te Odluke o imenovanju članova Povjerenstva za provođenje postupka izbora pročelnika Odjela pokrenuta pa procedura za izbor pročelnika Odjela:
Pročelnik Odjela za prirodne i zdravstvene studije donio je odluku o održavanju nastupnih predavanja za izbor:  u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, iz znanstvenog područja biomedicine i zdravstva, polja temeljne medicinske znanosti, grane medicinska kemija i biokemija, pristupnice dr. sc. Lorene  Honović, spec. med. biochem. na temu: Značaj i utjecaj interferencija na rezultate laboratorijskih pretraga ;  u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, iz znanstvenog područja biomedicine i zdravstva, polja kliničke medicinske znanosti, grane interna medicina, pristupnika Dr. sc. Dragana Trivanovića, dr. med. spec. na temu: Promjena patofiziologije tumora u 21.stoljeću ;  u naslovno nastavno zvanje predavača, iz znanstvenog područja biomedicine i zdravstva, polja temeljne medicinske znanosti, grane anatomija, pristupnice  Manuele Perković Bečić, dr. med. spec. na temu Anatomija mokraćnog sustava; održat će se dana 20. listopada 2017. u 15 sati , u predavaonici br.1 (Amfiteatar) Muzičke akademije u Puli, Rovinjska 14.