Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Projekt je financiran putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo (EFPR). Sufinanciran je 75% sredstvima EU, a 25% sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske. Upravljačko tijelo ove mjere I.3 je Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva. Ukupna vrijednost projekta je 836.411,85 kn. Projektne aktivnosti započele su u srpnju 2020. godine, a predviđeno je trajanje projekta do svibnja 2022. godine.

Operativni program za pomorstvo i ribarstvo RH za programsko razdoblje 2014. – 2020.
MJERA I. 3. „Partnerstva između znanstvenika i ribara“

Cilj projekta je stvaranje partnerstva između ribara s područja sjevernog Jadrana i znanstvenika Fakulteta prirodnih znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u svrhu revizije lovostaja određenih komercijalno važnih vrsta riba i rakova te prikupljanje podataka o ulovu u svrhu evidencije prisutnosti invazivnih i termofilnih vrsta riba i rakova. S obzirom na geografski položaj naše regije, radi se o izuzetno bitnim podacima koji će doprinijeti održivom upravljanju morskim resursima.

Edukativnim radionicama i raznim promotivnim aktivnostima osvijestit će se javnost i ciljane skupine poput ribara o sveprisutnim promjenama u moru te kako im se prilagoditi i što možemo učiniti kako bismo ih ublažili.
 

Detaljnije:Obavijesti projekta Partnerstva između znanstvenika i ribara