Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti

Sudjelovanje djelatnika našeg...
Početkom rujna 2021. godine djelatnici našega Fakulteta Neven Iveša, dipl.ing.bio, dr.sc. Moira Buršić i Martina Gelli posjetili su Atenu gdje su sudjelovali su na međunarodnom kongresu CEST (𝐼𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝐶𝑜𝑛𝑓𝑒𝑟𝑒𝑛𝑐𝑒 𝑜𝑛 𝐸𝑛𝑣𝑖𝑟𝑜𝑛𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑙 𝑆𝑐𝑖𝑒𝑛𝑐𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑇𝑒𝑐ℎ𝑛𝑜𝑙𝑜𝑔𝑦). Predstavljena su dva rada s rezultatima prikupljenima u sklopu projekta "Partnerstva između znanstvenika i ribara". Znanstveni rad pod nazivom  Više o konferenciji možete pogledati na https://cest.gnest.org/
Predstavljena Mala morska kuharica
Na gastro manifestaciji "Nove vrste, novi recepti" održane 28. srpnja 2021. godine u Cirolu u Puli predstavili smo Malu morsku kuharicu. Kuharica sadrži pet recepata spravljenih od termofilnih vrsta riba i rakova kako bi se popularizirala jela od ovih neuobičajenih vrsta za gastronomiju. Mala morska kuharica u tiskanom izdanju podijeljena je svim uzvanicima na gastro manifestaciji, a svi zainteresirani mogu je besplatno preuzeti klikom na link . Na istoj poveznici nalaze se i video recepti koji na jednostavan način prikazuju kako možemo napraviti vrlo ukusna jela i uvjeriti se da ove vrste nimalo ne zaostaju za mnogo popularnijim, komercijalnim vrsta koje se koriste u kulinarstvu. Mala morska kuharica je izrađena u sklopu mjere I.3. Partnerstva između znanstvenika i ribara, a sufinancirana je iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.
Predstavljen vodič za prepoznavanje...
U sklopu gastro manifestacije "Nove vrste, novi recepti" održane 28. srpnja 2021. godine u Cirolu u Puli predstavili smo vodič za prepoznavanje novopridošlih vrsta riba i rakova u Jadranu. Vodič „U moru promjena“ sadrži popis novopridošlih vrsta riba i rakova s njihovim biološkim i etološkim karakteristikama, a namjenjen je ribarskoj zajednici i široj populaciji. Vodič možete preuzeti klikom na link .   Vodič za prepoznavanje novopridošlih vrsta riba i rakova u Jadranu „U moru promjena“ izrađen je u sklopu mjere I.3. Partnerstva između znanstvenika i ribara, a sufinanciran je iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.
Održana gastro manifestacija...
Dana 28. srpnja 2021. godine u Cirolu u Puli održana je gastro manifestacija „Nove vrste, novi recepti“ kao dio projekta Partnerstva između znanstvenika i ribara koji se provodi na našem fakultetu. Jedna od svrha projekta jest poticanje konzumacije i izlova novopridošlih vrsta riba i rakova među lokalnim stanovništvom. Obzirom da su novopridošle vrste riba i rakova sve češće u ribarskim lovinama, a lokalnom stanovništvu i ribarima su relativno nepoznate te samim time nemaju komercijalni značaj, ovim se događajem željelo skrenuti pozornost na potencijal uvrštavanja ovih vrsta u svakodnevnu prehranu i ugostiteljsku ponudu.